În municipiul Ungheni se fură tot mai multe capace de canalizare: „O situație alarmantă”

„Atenție. Grătar furat ! Cât mai tolerăm?” – acest mesaj poate fi văzut pe panourile instalate în gurile de canalizare ale căror grătare au fost recent furate. Acțiunea este inițiată de Primăria municipiului Ungheni și are drept scop informarea și sensibilizarea cetățenilor privind fenomenul furtului grătarelor de la gurile de captare a apelor pluviale și a capacelor de canalizare din fontă. Doar în lunile mai – iunie, curent, au fost furate 36 grilaje și capace din fontă. Pe lângă pagubele financiare importante, dispariţia acestora pune în pericol securitatea şoferilor şi a pietonilor, scrie ungheni.md.

Foto: ungheni.md

„În ultima perioadă se atestă o situație alarmantă în legătură cu furtul grătarelor și a capacelor de canalizare. Instalarea plăcuțelor de informare în gurile de canalizare este o soluție temporară prin care șoferii și pietonii sunt atenționați despre lipsa grătarelor. Pe de altă, parte prin această campanie ne propunem să sensibilizăm cetățenii și să-i încurajăm să raporteze dacă au fost martorii acestor infracțiuni. Orice detaliu poate fi de ajutor pentru identificarea răufăcătorilor” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

În unele canalizări rămase fără capac au fost introduse crengi, ca semnal provizoriu. Cetățenii sunt îndemnați să fie vigilenți când conduc automobilul sau când traversează strada, mai ales pe timp de noapte.

Potrivit responsabililor de la Î.M. „Apă-Canal”, în ultimele două luni au fost sustrase 32 grilaje de la gurile de captare a apelor pluviale și 4 capace de canalizare din fontă de pe străzile Romană, Ureche, B. P. Hașdeu, V. Lupu, Decebal, I. Creangă, Alexandru cel Bun, A. Plămădeală și Industrială. Prejudiciul cauzat întreprinderii se ridică la aproape 30 mii lei. În legătură cu aceste furturi, întreprinderea municipală a înaintat Inspectoratului de Poliție din Ungheni mai multe demersuri.


Pub