Serviciile de securitate ucrainene au capturat un petrolier rus, în portul Izmail din Odesa

Serviciul de Securitate al Ucrainei și Procuratura Militară au reținut un petrolier rus „NEYMA”, despre care se crede că a blocat trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci în luna noiembrie 2018, anunță serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Foto: Serviciul de Grăniceri al Ucrainei/Handout/REUTERS

Grănicerii ucraineni au raportat că nava a intrat în portul Izmail din Odesa sub numele de „NIKA SPIRIT” la 24 iulie. Se presupune că petrolierul este același „NEYMA”, al cărui nume a fost schimbat după conflictul din strâmtoarea Kerci.

Cincisprezece oameni, printre care oficiali militari de rang înalt și echipajul navei au fost reținuți în calitate de suspecți. Ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei, împreună cu procurorii militari și polițiștii de frontieră au interogat echipajul și au efectuat percheziții pe nava capturată, de unde au confiscat documente, înregistrări ale convorbirilor și jurnalele de bord.

UNIMEDIA amintește că la 25 noiembrie 2018, forțele de patrulă a frontierei, sub conducerea FSB, au capturat trei nave ucrainene „Nikopol”, „Berdyansk” și remorcherul „Yana Kapu” în Strâmtoarea Kerci şi că au folosit armamentul din dotare pentru a le forţa să se oprească. Pe cele trei nave se aflau 24 de marinari ucraineni, toți fiind acuzați de trecerea ilegală a frontierei rusești. Kievul susține în continuare că navele circulau în apele neutre.


Pub