Ultima oră! Deputatul Ilan Șor, anunțat în căutare națională

Deputatul Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională. Magistrații Curții de Apel Cahul au emis un mandat de arestare pe numele acestuia. Informația a fost confirmată de către procurorul Andrei Baeșu.

Foto: UNIMEDIA

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 25 iulie, de către magistrații Curții de Apel Cahul. La ședință s-au prezentat doar avocații și procurorii, Ilan Șor a lipsit.

Menționăm că la data de 26 iunie, procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare și darea în căutare a lui Ilan Șor. Mandatul de arestare pe numele lui Șor a fost cerut pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă de control judiciar, în cadrul dosarului pe frauda bancară. Procurorii au făcut un demers în acest sens la Curtea de Apel Cahul.

Tot la data de 26 iunie, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Precizăm că la data de 22 iulie, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor și anunțarea acestora în căutare internațională.

Potrivit lui Igor Dodon, Ilan Șor ar fi plecat din Moldova împreună cu Vlad Plahotniuc.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu a declarat: „El lucrează și în curând va chema presa într-o conferință de presă și va răspunde la toate întrebările”.

Amintim că Ilan Shor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.


Pub