Domnica Manole, nemulțimită de motivarea primită de la Parlament: „Ce valoare are lupta mea de trei ani? Nici nu v-ați obosit să motivați excluderea mea din concurs”

Exjudecătoarea Domnica Manole afirmă că a fost înștiințată de Parlament despre faptul că a fost exclusă din concursul pentru funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Dânsa se declară dezamăgită, dat fiind faptul că nu i s-a explicat clar de ce a fost eliminată.

Foto: UNIMEDIA

„Acum, stăm cu familia mea și privim această scrisoare, și ne întrebăm, ce valoare are lupta mea de trei ani? Eu nu am luptat pentru funcții. Atunci, când nimeni nu credea în lupta mea împotriva regimului, nici chiar unii membri din această Comisie de concurs, care mă îndemnau să mă opresc și îmi spuneau că nu există nicio șansă, eu am continuat. Nu aveam vre-un orizont în față, nu știam nici eu, nici voi, că va veni o zi de 14 iunie, când va cădea regimul. Dar eu nu m-am oprit. Am criticat dur regimul, am spus eu, prima, că dosarul meu este politic, ca apoi, să confirme aceasta organismele internaționale, precum, ONU și APCE.

În fiecare zi din trei ani am trăit oroarea nedreptăților instanțelor de judecată și ale procuraturilor. În timp ce domina frica peste tot, eu vorbeam: în emisiuni, în instanțe, la Adunarea Generală a Judecătorilor, în CSM, la Haga, în Strasbourg, oriunde am fost întrebată”, a scris Manole pe pagina sa de Facebook.

Domnica Manole susține că în toți acești ani a luptat împotriva regimului și nu s-a oprit chiar și atunci când i s-a sugerat că-i va fi agravat dosarul.

Pentru ce am luptat? Pentru ce am suportat umilința excluderii din sistemul judecătoresc, presiunilor condamnării cu executare? Pentru a fi umilită din nou, după schimbarea puterii? Nici nu v-ați obosit să motivați excluderea mea din concurs. Sunteți juriști care vreți să reformați sistemul judecătoresc, dar ne-ați răspuns tuturor candidaților excluși cu același punct 3 din Regulament, fără a indica motivele concrete de excludere a fiecăruia. Mă întreb, În afară de Doamna Prim Ministru și Doamna Ministrul Justiției, care sunt membrii de drept ai Comisiei, ceilalți membri - au fost oare verificați pe criteriile de reputație”, se întreabă Manole pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu sunt candidații desemnați în urma concursului organizat de Parlament pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Constituțională.

Domnica Manole a acumulat note înalte de la Dinu Plîngău și Sergiu Litvinenco, dar a fost notată foarte slab de socialiști și democrați.


Pub