Procuratura a refuzat pornirea unei anchete penale privind denunțul lui Andrei Năstase
Politic 25 iulie 2019, 15:35 | 1388

Procuratura Generală a respins denunțul ministrului de Interne Andrei Năstase privind tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în tentativa de uzurpare a puterii de stat. Motivul invocat ar fi lipsa faptei infracțiunii. În replică, Năstase a declarat că Republica Moldova ”a fost și este încă republica procurorilor”.

Într-un comunicat difuzat presei, Procuratura Generală anunță că a respins denunțul lui Andrei Năstase deoarece nu există fapta infracţiunii de ”uzurpare a puterii de stat”.

În replică, Năstase afirmă că procurorul general interimar Igor Popa se află în serviciul oligarhiei și al bandiților.

Andrei Năstase a mai scris că va lua măsuri în sensul acestei hotărâri, astfel încât Procuratura Generală să nu mai poată bloca aflarea adevărului și dezvăluirea abuzurilor comise de regimul Plahotniuc și sancționarea criminalilor. În luna iunie curent, ministrul de Interne a depus un denunț la Procuratura Generală, prin care a cerut suspendarea provizorie din funcţie a judecătorilor Curții Constituționale, care ulterior și-au dat demisia in corpore. Năstase a cerut și ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc și tragerea lui la răspundere. Parlamentul a constatat, în luna iunie, uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare condusă de Partidul Democrat. 

Opinia ta contează. Comentează!