Boris Johnson a susținut primul său discurs în Parlamentul britanic în calitate de premier
Externe 25 iulie 2019, 20:47 | 1478

„Vom face Marea Britanie cea mai mareata natiune de pe pamant”. Promisiunea indrazneata a fost facuta de noul premier de la Londra, Boris Johnson, in primul sau discurs sustinut in Parlament. Liderul Partidului Conservator a reiterat ca tara va parasi Uniunea Europeana cu orice pret, chiar si fara un acord. Elanul sau nu este insa impartasit de toti britanicii. Mii de oameni au iesit in strada sa-si strige nemultumirea.

În aplauzele colegilor săi de partid și ale opoziției mai puțin entuziasmate, Boris Johnson și-a exprimat din nou viziunea tranșantă în privința Brexitului: cu sau fără un acord, Marea Britanie trebuie să iasă din UE.

Acuzat de mulți că râvnește de ceva timp la funcția de premier, Boris Johnson s-a declarat convins că sub conducerea sa țara va cunoaște un alt nivel de prosperitate.

Entuziasmul noului lider conservator nu îi impresionează însă pe mulți dintre britanici, care au protestat în fața reședinței premierului.

Fost primar al Londrei, Boris Johnson, a obținut cele mai multe voturi și l-a devansat pe contracandidatul său Jeremy Hunt în cadrul scrutinului la care au participat membrii Partidului Conservator, aflat la guvernare în Marea Britanie. Alegerile au fost organizate după ce fostul premier Theresa May și-a anunțat intenția de a demisiona ca urmare a eșecului în privința ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

Opinia ta contează. Comentează!