(foto) Premieră europeană: Ediţia specială Ford Mustang55

Ford a anunțat noul model Mustang55, o ediție specială doar pentru clienții din Europa, care marchează cea de-a 55-a aniversare a mașinii sportive iconice.

Făcută pe baza modelului cu motor V8 de 5.0 litri (450 CP), Mustang55 prezintă un stil exterior unic, care include o capotă distinctivă și dungi laterale, insigne și spoilerul spate opțional, alături de un interior de înaltă specificație.

Noua ediție specială Mustang55 este disponibilă ca maşină în caroserie fastback sau convertibile. Pe caroseriile lor pot fi identificate nişte dungi aranjate frumos pe capotă şi în preajma pragurilor laterale, precum şi un acoperiş vopsit în culoare neagră, dar şi un set de jante negre lucioase de 19 inci. Maşinile care vor fi vopsite în culoarea Shadow Black vor avea aceste dungi decorative într-o nuanţă argintie. Modelul decapotabil vine cu un acoperiş textil de culoare neagră.

Grilele frontale superioare și inferioare sunt finisate în două tonuri: negru lucios şi Pillar Black. În aceasta din urmă este finisat şi insigna modelului. Insignele laterale 5.0 sunt la fel în culoare Pillar Black, în timp ce separatorul zecimal este executat în culoarea exclusivă Colorado Red. Un spoiler spate opţional, care la fel poate fi vopsit în Pillar Black, completează exteriorul atractiv.

La interior se va putea găsi o planşă de bord cu inserţii similare texturii fibrei de carbon, dar şi o consolă centrală acoperită cu piele, alături de un suport pentru genunchi, ambele contrastate de nişte cusături gri care se regăsesc şi pe covoraşele premium. Dacă maşinile sunt alese cu o transmisie manuală în şase rapoarte atunci levierul propus va fi unul unic (deşi deocamdată nu îl putem vedea), iar cele cu o cutie de viteze automată cu 10 trepte vor avea un levier dintr-un aliaj metalic. Suplimentar, scaunele şi panourile uşilor dispun de inserţii cu Alcantara de înaltă calitate.

Tehnologiile standard de confort includ scaune frontale încălzite și ventilate, sistemul multimedia SYNC 3 cu radio DAB+, un sistem audio premium cu 12 difuzoare Bang&Olufsen și un modem de bord FordPass Connect cu funcţii de pornire de la distanţă (pentru maşinile cu o cutie automată), blocare/deblocare a uşilor de la distanţă şi de localizare a automobilului.

Modelele Ford Mustang Shelby, inclusiv Mustang Shelby GT350 și GT500 au livrat performanțe îmbunătățite și un stil unic pentru clienți pentru mai bine de 50 de ani, motive care au inspirat şi setul de îmbunătăţiri pentru modelul cu motor EcoBoost de 2.3 litri.

Astfel de automobile vor putea fi comandate acum cu nişte oglinzi retrovizoare şi un spoiler spate finisate în culoarea Magnetic Grey, precum şi nişte dungi negre pe capotă. Grila California vopsită în Magnetic Grey va încorpora o insignă clasică “tri-bar pony” care a putut fi văzută pentru prima dată pe modelul din 1965. La pachet vin şi nişte jante polişate din aliaj de 19 inci.

De acum, standard pe modelele cu motoare de 2.3 litri este şi un Active Valve Performance Exhaust, un eşapament sport care include regimul “vecinului bun”.

Printre altele, Ford anunţă completarea paletei de culori pentru toate versiunile cu nuanţele Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange şi Grabber Lime. De asemenea, se include de acum un modem on-board FordPass Connect care transformă maşina într-un hotspot Wi-Fi la care se pot conecta până la 10 dispozitive.

Modelul Mustang şi-a sărbătorit cei 55 de ani de la introducerea sa mai devreme în acest an pe 17 aprilie, 1964, și în 2018 a fost cel mai bine vândut coupe sport din pentru al patrulea an consecutiv (113.066 exemplare), în timp ce în prima jumătate a acestui an, în Europa, au fost realizate 5.500 de maşini, cu 5% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2018.

Noul Ford Mustang55 şi modelul actualizat cu motor de 2.3 litri vor fi disponibile pentru comandă din luna august. De asemenea, compania mai menţionează încă o dată că a extins producţia modelului Mustang Bullitt pentru Europa pentru un al doilea an.

Vezi şi: (video) Tuning de casă. Ford Mustang este acum disponibil cu motor de la Focus RS

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/