/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Domnica Manole, dezamăgită după ce nu a fost admisă la concursul Guvernului pentru funcția de judecător CCM

missing
25 iulie 2019, ora 20:10

Membrii comisiei de selecție a Guvernului au ales 13 candidați care au rămas în cursa pentru funcția de judecător al Curții Constituționale. Printre ei nu s-a regăsit fosta magistrată Domnica Manole, care n-a trecut nici concursul inițiat de Parlament. Dezamăgită, ex-judecătoarea a calificat decizia drept una incorectă.

Pentru ce am luptat? Pentru ce am suportat umilința excluderii din sistemul judecătoresc, presiunile condamnării cu executare? Pentru a fi umilită din nou, după schimbarea puterii? Nici nu v-ați obosit să motivați excluderea mea din concurs. Sunteți juriști care vreți să reformați sistemul judecătoresc, dar ne-ați răspuns tuturor candidaților excluși cu același punct 3 din Regulament, fără a indica motivele concrete de excludere a fiecăruia. Mă întreb, în afară de Doamna Prim Ministru și Doamna Ministrul Justiției, care sunt membrii de drept ai Comisiei, ceilalți membri – au fost oare verificați pe criteriile de reputație?

Încă o întrebare. Dacă mă considerați omul ”sistemului vechi”, de când calculați începutul ”sistemului vechi”, pentru că eu am activat în funcția de judecător din anul 1992, timp de 26 de ani? Haideți să vedem legăturile dumneavoastră cu sistemul vechi! Nu ați fost unii dintre dvs numiți în funcții de sistemul vechi? Alții, nu ați lucrat în grupuri de lucru cu Andrian Candu la reformele procuraturii? Unicul temei pentru care nu am fost restabilită în funcție a fost cel, că am vorbit cu presa despre cauza judiciară a lui Andrian Candu, fiind lipsită de o procedură legală pentru examinarea acestui fapt. Nu ați vrea să-mi spuneți, cine dintre noi este legat cu ”sistemul vechi, a scris Domnica Manole pe pagina sa de Facebook.

Chiar dacă Manole a scris azi, că „nu are nevoie de funcții”, la data de 16 iulie ea a declarat că: „Așa am hotărât să depun la toate instituțiile, legea nu interzice. Vedeți, fiecare, Parlamentul înaintează două candidaturi, Guvernul înaintează două, deci vedem. Este o oportunitate și am hotărât să utilizez această oportunitate. Evident eu  mi-aș dori ca Parlamentul să-mi înainteze candidatura”.

Postarea în întregime o puteți citi mai jos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram