/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Procurorul Pitel i-ar fi propus lui Bolboceanu: „Mi-a spus să declar că am transmis diplomaților ruși raportul Kroll” 

missing
25 iulie 2019, ora 22:19

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a descris detaliat când și în ce condiții procurorul Pitel i-ar fi propus să declare că a transmis diplomaților ruși raportul Kroll. Pentru asta Bolboceanu ar fi fost scutit de la mulți ani de închisoare și i-ar fi fost „schimbat” dosarul. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În luna aprilie 2014, am venit la prelungirea mandatului. Însoțitorii care erau îmi spun că trebuie să plecăm undeva. Doi mergeau înainte să nu fie presă sau lume, iar doi mergeau cu mine”, spune Bolboceanu.

Fostul politician a povestit că a fost dus la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ar fi discutat referitor la dosarul său cu procurorul Anatolie Pitel.

Am intrat la domnul procuror. El i-a rugat pe însoțitori să iasă afară, chiar dacă regulamentul nu prevede asta. Și procurorul Pitel, încetul cu încetul a încercat să mă convingă că ei nu sunt dușmani și că vor să mă ajute. Ulterior, a venit cu propunerea: „Hai dumnevoastră declarați că i-ați dat totuși un secret de stat și noi vă trecem pe alt articol, acolo-s doi ani și poate amendă. Trebuie să declarați că ați transmis ceva diplomaților ruși”. Eu i-am spus că: „Nu am divulgat niciun secret și nici nu știu ce aș putea eu spune despre acest secret”, iar el mi-a răspuns: „Noi o să vă spunem care. Raportul Kroll”, a povestit Bolboceanu.

„Ei erau gata să schimbe un alt articol și în două săptămâni să plec acasă. Atunci, avocatul meu Oleg Lozan mi-a spus să accept. Eu am refuzat”, a mai menționat fostul politician.

În replică, Lozan a declarat pentru TV8 că ar fi vorbit cu clientul său despre asta: „El m-a întrebat pe mine ce sfaturi am eu. Și eu am spus că dacă ai tărie de caracter, dat fiind faptul că măsura preventivă nu va fi schimbată de către procurori și dacă poți să suferi ceea ce ai acolo, înseamnă că noi nu recunoaștem.”

Îl vom contacta pe parcursul zilei de mâine pe Anatolie Pitel, pentru a obține o reacție la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram