Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu - câștigătorii concursului pentru funcția de judecător la CC din partea Parlamentului

Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu au fost selectați pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Parlamentului. Anunțul a fost făcut de deputatul PD, Sergiu Sîrbu, pe pagina sa de Facebook.

Foto: colaj UNIMEDIA
Sergiu Sîrbu / Sursa:fb

Nicolae Eșanu, în prezent, ocupă funcția de secretar de stat la Ministerul justiției. Totodată, dânsul este membru al Comisiei Europeane pentru Democraţie prin Lege (Comisia de la Veneţia). În octombrie 2000 – februarie 2002 a fost membru al Comisiei parlamentare pentru definitivarea proiectului Codului Civil pentru lectura a doua.

Vladimir Grosu este un jurist, doctor în drept, conferențiar universitar și politician, care între 18 februarie și 30 iulie 2015 a îndeplinit funcția de ministru al Justiției al Republicii Moldova în Guvernul Gaburici, fiind înaintat din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Din decembrie 2006 până în iunie 2011, Vladimir Grosu a fost reprezentant al Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Vezi AICI cei 13 candidații care au fost admiși la concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului.

Concursul de selectare a candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului se va desfășura pe data de 6 august a.c. Acesta va consta din competiția dosarelor și interviuri cu toți candidații.

De menționat că la data de 22 iulie, Oleg Potîrnache a fost exclus din concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice numiri și imunități, Sergiu Litvinenco.

Vezi AICI lista celor admiși la concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentului.

Amintim că la data de 26 iunie, membrii Curții Constituționale au demisionat in coprore.

De menționat că mai multe organizații ale societății civile și persoane fizice și-au exprimat regretul profund față de modul în care, în perioada 7-9 iunie, Curtea Constituțională (CC) a generat o criză politică fără precedent și au cerut demisia neîntârziată a judecătorilor constituționali.


Pub