/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Aeroportul din Mărculești în vizorul autorităților. Moțpan: În hangarele acestuia se află peste 15 mii de rachete de luptă

missing
24 iulie 2019, ora 23:45

Activitatea Aeroportului Mărculești va fi verificată de o Comisie parlamentară, dar și de Ministerul Finanțelor. Este decizia pe care a anunțat-o deputatul Chiril Moțpan, care s-a sesizat în urma unor dezvăluri făcute acum o săptămână de un fost director interimar al aeroportului. Vladimir Maiduc, cunoscut opiniei publice pentru că, în 2016, a fost cel mai generos sponsor pentru partidul democrat, a povestit că prin aeroporul Mărculești se facea trafic de arme și alte ilegalități.

 CHIRIL MOȚPAN, PREȘEDINTELE COMISIEI SECURITATE NAȚIONALĂ: Ne propunem să propunem crearea unei comisii parlamentare pentru verificarea activității Aeroportului Internațional Mărculești. De asemenea, vom solicita Ministerului Finanțelor să facă o evaluare a controlului realizat de Inspecția Financiară a instituției. Avem convingerea că autorii acestor scheme au fost și sunt protejați de demnitari de înalt rang.

În cadrul conferinței, deputatul a vorbit despre faptul că în depozitele aeroportului se află peste 15 mii de rachete de luptă. Potrivit lui, munițiile sunt situate foarte aproape de pistă, existând un risc real de producere a unei tragedii. Deputatul a pomenit și despre pretinse tranzacții ilegale cu armament, de pe teritoriul aeroportului, dar și despre acumularea artificială a datoriilor. Chiril Moțpan spune că deține aceste informații inclusiv din articolul publicat pe site-ul anticoruptie.md, unde se făcea trimitere la dezvăluirile făcute de Vladimir Maiduc. Fostul funcționar a deținut timp de jumătate de an funcția de șel al aeroportului Mărculești și a declarat că întreprinderea de stat ar avea datorii de 80 milioane de lei față de cele câteva companii rezidente.

VLADIMIR MAIDUC, FOSTUL DIRECTOR AL AEROPORTULUI MĂRCULEȘTI: „Eu cred că și guvernarea și parlamentarii s-ar trezi și a face o comisie de investigație, cu Procuratură. Eu sunt gata, am câteva valize de documente, doar să facă regulă în domeniul dat”.

Fostul director a povestit și despre schemele de trafic cu arme, dar și despre alte ilegalități. El s-a referit și la starea celor șase elicoptere, dar și la un depozit cu armament pe care l-a descoperit pe teritoriul aeroportului. Vladimir Maiduc, fost angajat al Ministerului de Interne, a fost cel mai generos sponsor al Partidului Democrat în anul 2016, când a donat peste jumătate de milion de lei, potrivit Centrului de Investigații Jurnalistice. Acesta este și proprietarul unui complex de odihnă și al altor câteva afaceri. A revenit în poliție, pe vremea când ministru era Dorin Recean, dar a plecat cu scandal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram