/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Parlamentul și-a ales judecătorii constituționali. Cine sunt aceștia

missing
24 iulie 2019, ora 23:32

Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu sunt candidații aleși de Comisia juridică a Parlamentului pentru cele două funcții de judecători ai Curții Constituționale (CCM). Despre aceasta a anunțat cu ceva timp în urmă, pe rețelele de socializare, deputatul democrat Sergiu Sârbu. 

„După o zi lungă și intensă am încheiat concursul la funcția de judecător la CCM. După totalizare, învingători sunt: Eșanu Nicolae și Grosu Vladimir. Felicitări candidaților selectați! Sperăm ca majoritatea parlamentară să respecte decizia și să voteze noii judecătorii la CCM”, a scris deputatul pe Facebook.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco a declarat că Ion Guceac, unul dintre candidații Parlamentului la funcția de judecător al CCM, s-a retras din concurs și nu s-a prezentat la etapa interviurilor.

Concursul pentru funcția de judecător al CCM a avut două etape. În prima etapă s-au analizat dosarele candidaților. Membrii comisiei au acordat puncte în dependență de studii, experiență și reputația profesională. În a doua etapă, cea a interviului, punctajul a fost acordat în funcție de răspunsurile candidaților, care au primit câte zece întrebări. Reprezentanții Comisiei juridice au promis că vor publica înregistrările video cu toate interviurile.

La funcțiile de judecători ai CCM au fost înaintați candidații care au acumulat cel mai mare punctaj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram