Ministrul de Interne a oferit diplome și distincții pompierilor care au salvat de la incendiu doi copii

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a oferit astăzi distincții și diplome de onoare celor trei pompieri care au salvat de la incendiu doi copii din raionul Căușeni. Este vorba de locotonentul-colonel Dutcă Alexandru, sergentul Banu Mihail și sergentul Burac Igor.

Foto: via Facebook

„Astăzi am avut o întâlnire cu locotonent-colonel Dutcă Alexandru, sergent Banu Mihail și sergent Burac Igor - pompierii care au salvat de la incendiu doi copii în vârstă de 12 și 6 ani în localitatea Copanca, Căușeni, acum două zile, prevenind totodată o deflagrație care ar fi putut avea urmări și mai tragice, ținând cont că la fața locului se află o butelie de gaz.

I-am felicitat pe cei trei bravi salvatori pentru profesionalism, curaj și dăruire și le-am mulțumit că au ales să își dedice viața și cariera în slujba oamenilor. Riscurile la care se supun colaboratorii IGSU sunt enorme, iar eforturile și sacrificiile lor merită aprecierea întregii societăți. În calitate de viceprim-ministru și de ministru al Afacerilor Interne cred în puterea exemplului – iar cei trei pompieri reprezintă repere de abnegație și dedicare pentru noi toți”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Năstase a conferit locotenentului-colonel Dutcă, Diplomă de Onoare, iar sergenților Banu și Burac. Crucea „Pentru Merit” de clasa II.

Amintim că la data de 22 iulie curent, doi copii de 6 și 12 ani au scăpat din flăcări după aceștia au fost salvați de pompieri, în timpul unui incendiu produs ieri în localitatea Copanca din raionul Căușeni.


Pub