(video) „Protest pentru transparență” în fața Primăriei Chișinău. Adrian Talmaci: „Pentru săptămâna viitoare va fi organizată, tradițional, ședința operativă”

Membrii OccupyGuguță au organizat astăzi un „Protest pentru transparență” în fața Primăriei Chișinău în contextul în care de la numirea noului primar interimar în funcție, Adrian Talmaci, ședințele din cadrul municipalității au loc cu ușile închise și fără accesul presei.

Foto: UNIMEDIA

În fața manifestanților a ieșit primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, care a dat asigurări că începând cu ziua de luni, 29 iulie, ora 14:00, ședințele operative a serviciilor municipale vor fi reluate, unde va avea acces și mass-media.

„Primăria municipiului Chișinău niciodată nu a limitat accesul presei în clădirea Primăriei. Doar că sunt unele ședințe care, totuși, au loc cu ușile închise, sunt cu scopul clarificării mai detaliate a unor probleme din cadrul municipiului Chișinău, iar rezultatele acestor ședințe sunt prezentate prin intermediul comunicatelor de presă. Pentru săptămâna viitoare va fi organizată, tradițional, ședința operativă, la ora 14:00, unde toată presa va avea acces”, a menționat Talmaci.

De menționat că după ce Consiliul Municipal Chișinău l-a demis pe Ruslan Codreanu, atribuțiile de primar general interimar al municipiului Chișinău sunt asigurate de Adrian Talmaci.

Astfel, de când la cârma capitalei a fost numit Talmaci, nu au mai fost organizate ședințe publice ale serviciilor municipale, care aveau loc, tradițional, în fiecare zi de luni, la ora 08:30.


Pub