Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European: Au discutat despre implementarea Acordului de Asociere și exportul de produse pe piețele UE

Președinta Paramentului R. Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli. În cadrul discuțiile, Greceanîi a declarat că „majoritatea parlamentară în Republica Moldova susține Guvernul Maiei Sandu în demararea reformelor în interesul locuitorilor și îl susține pe președintele Igor Dodon în inițiativele de întărire a suveranității, independenței și dezvoltării țării”.

Foto: PE

Într-un comunicat emis de Parlament, Zinaida Greceanîi a reiterat poziția fermă a majorității parlamentare pentru construirea unor relații durabile de prietenie cu UE.

În context, Zinaida Greceanîi a subliniat că Acordul de Asociere urmează să fie implementat, conform angajamentelor țării. Totodată, ea a menționat necesitatea redistribuirii cotelor pentru anumite produse și valorificarea tuturor piețelor de desfacere.

„Să formăm pe teritoriul Republicii Moldova un HUB economic, care ar permite atragerea investițiilor străine, producerea și exportul mărfurilor în toate direcțiile”, a spus președinta Parlamentului.

David-Maria Sassoli a declarat că Parlamentul European este deschis să susțină coaliția de guvernare, menționând nevoia ca aceasta să rămână unitară pentru a aduce valorile democratice în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului European a anunțat că așteaptă solicitări de suport din partea Republicii Moldova și are încredere într-o colaborare eficientă cu Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit lui, pentru Moldova sunt necesare relațiile bune în Vest și în Est, precum și stabilitate politică care va conduce la creșterea volumului investițiilor.

Menționăm că președinta Parlamentului, împreună cu prim-ministra Maia Sandu, se află astăzi într-o vizită la Parlamentul European.


Pub