ZdG: Judecătorul Murguleț dezminte declarațiile procurorului general interimar și oferă detalii despre vizita la PG

Magistratul Mihai Murguleț dezmite informațiile precum că nu s-ar fi prezentat la Procuratura Generală (PG) fiind citat în legătură cu Nota informativă în care scria despre „tentative de imixtiune în activitatea lui de înfăptuire a justiției”, scrie Ziarul de Gardă.

Foto: captură video/tv8

Acesta califică drept „alegații false” și care „nu corespund adevărului” răspunul PG din 19 iulie, semnat de procurorul general interimar Igor Popa, prin care CSM-ul era anunțat că instituția nu va examina Nota informativă în cadrul unui proces penal, inclusiv pentru că Mihai Murguleț nu s-a prezentat la organul de urmărire penală.

Astăzi, 24 iulie, judecătorul Murguleț a prezentat Consiliului Superior al Magistraturii și Procuraturii Generale o dezmințire în care susține că la 16 iulie, între 16.15-17.00 s-a prezentat la PG, la invitația procurorei Victoria Boldesco, pentru a fi audiat pe marginea sesizării depuse de CSM în legătură cu Nota informativă.

„Am comunicat procurorului Victoria Boldesco că sunt disponibil pentru a fi audiat și de a fi avertizat de răspundere penală pentru darea declarațiilor false. Faptele enunțate supra pot fi confirmate prin intermediul imaginilor video din adiacentul Procuraturii Generale a R. Moldova”, indică judecătrul Murguleț în dezmințire, unde mai precizează că sesizarea depusă de CSM a fost repartizată unui procuror din secția „reprezentare în procedurile non-penale”, ceea ce, de fapt, ar demonstra contrariul „bună-credinței” și „dorinței” procurorului general interimar Igor Popa de a investiga în cadrul unui proces penal faptele expuse în Nota sa informativă.

dezmințire / Sursa:zdg.md

UNIMEDIA amintește că la data de 25 iunie au fost înlăturați temporar din funcție președintele CSJ, Ion Druță, președintele Judecătoriei Chișinau, trei vicepreședinți ai instanței, șeful Inspecției Judiciare, Nicolae Clima și Oleg Sternioală, membru al Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor.

Potrivit președintelui interimar al CSM, motivul acestor suspendări este o sesizare din partea unui judecător din prima instanță, care a reclamat acțiuni abuzive în privința sa.


Pub