(update) Noi detalii în cazul exploziei din Călărași: Cinci persoane, pe patul de spital

(update 18:00) Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că în jurul orei 12:00, un bărbat de 57 de ani, domiciliat în s. Hirova, r-nul Călărași, aflându-se pe o stradă din preajma domiciliului său, ca urmare a relațiilor ostile, datorate geloziei față soția sa, de 39 de ani, a detonat o grenadă de model necunoscut, deținută ilegal.

Foto: UNIMEDIA

De asemenea, s-a constatat faptul că, în moment în care barbatul a detonat grenada, în preajma acestuia se aflau mai multe persoane, soția sa, o altă femeie de 61 de ani, o minoră de 17 ani, și un tânăr de 24 de ani. Toți au fost transportați de urgență la IMSP SR Călărași, pentru îngrijiri medicale, bărbatul care a detonat grenada fiind internat în stare gravă. Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, a fost efectuată o percheziție la domiciliul bărbatului unde au fost depistate și ridicate mai multe obiecte și anume: o armă de vînătoare de model și calibru necunoscut, muniții pentru arma de vînătoare; un cartuș cu calibrul 5,45 mm, deținute ilegal. La moment cazul se investighează, alte circumstanțe urmează a fi stabilite.

(15:30) Explozie în satul Hirova din raionul Călărași. Un bărbat a detonat o grenadă. În urma deflagrației mai multe persoane au fost rănite.

Potrivit poliției, nu se cunoaște dacă sunt persoane decedate.

Oamenii legii sunt la fața locului.


Pub