Grupul de lucru interministerial România-Republica Moldova s-a întâlnit la București. Dăncilă: Există interese comune pentru proiectele în domeniul infrastructurii și pentru reducerea tarifelor de roaming

Grupul de lucru interministerial România-Republica Moldova s-a întâlnit ieri la București. Astăzi, prim-ministra României a făcut declarații ca urmare a discuțiilor de ieri. Viorica Dăncilă, a declarat că există interese comune pentru proiectele de interconectare în domeniul infrastructurii de transport, precum și pentru reducerea tarifelor de roaming.

Foto: captură video

„Am făcut un pas important pentru punerea în practică a deciziei pe care am luat-o împreună cu doamna prim-ministru Maia Sandu, de a lansa un exercițiu comun de identificare a domeniilor de interes asupra cărora România se va concentra cu prioritate în etapa următoare, ţinând cont de nevoile Republicii Moldova.

Sunt proiecte în domenii importante: protecția mediului și apelor, educație, cultură, sănătate, cooperare transfrontalieră și telecomunicații”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului României.

„Vom acorda tot sprijinul pentru implementarea lor pentru că dorim să contribuim în mod direct la îmbunătățirea nivelului de trai al tuturor cetățenilor din Republica Moldova.

Guvernul României susține eforturile Republicii Moldova de avansare a parcursului european, singura opțiune pentru un viitor democratic și prosper”, a conchis aceasta.

Grupul de lucru interministerial mixt România – Republica Moldova a fost constituit urmare a acordului între prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, și prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, realizat la București, la 2 iulie 2019, privind lansarea unui exercițiu comun de identificare a domeniilor de interes imediat asupra cărora România își va concentra sprijinul pentru Republica Moldova. Acesta reprezintă expresia angajamentului României pentru susținerea eforturilor de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, fiind, totodată, un reper al interesului comun de consolidare a Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.


Pub