Îmbolnăviri suspecte în Statele Unite
Externe 24 iulie 2019, 18:17 | 1154

Situație cel puțin bizară în Statele Unite. 40 de diplomați s-au îmbolnăvit după ce au activat în cadrul Ambasadei americane în Cuba. Oficialii au acuzat simptome asemănătoare încă de anul trecut, iar la Washington a fost demarată o anchetă. Ce indică primele rezultate aflați în cele ce urmează.

STATELE UNITE În urma investigațiilor medicale, specialiștii au constatat modificări la nivelul creierului în cazul celor 40 de diplomați, care au început să se simtă rău la scurt timp după ce au ajuns în Cuba. Totuși, medicii nu au identificat o cauză a simptomelor apărute între 2016 și 2018. Este vorba despre amețeală, probleme de echilibru, de coordonare, de mişcare a ochilor, anxietate și iritabilitate. În septembrie 2017, Statele Unite şi-au retras majoritatea personalului diplomatic din Havana, fără a comenta zvonurile apărute în presă potrivit cărora diplomații americani au fost victimele unor atacuri acustice. Ancheta în acest caz continuă.

SPANIA Mai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au făcut baie într-un lac cu apă turcoaz din Spania. Lacul se numește Monte Neme și se află în Galicia. Frumusețea lui este amăgitoare, avertizează specialiștii. El s-a format într-o fostă carieră minieră din care se exploata Wolfram, fiind folosită în timpul cel de-al Doilea Război Mondial şi mai apoi abandonată. Culoarea atractivă a apei este cauzată anume de contaminarea cu substanţe chimice periculoase, care pot genera grave probleme de sănătate.

RUSIA Rusia a recunoscut că a intrat neautorizat în spațiul aerian sud-coreean în timpul unei misiuni de patrulare desfășurată marți în regiunea Asia-Pacific. Cel puțin asta spun autoritățile de la Seul, potrivit cărora, Administraţia de la Moscova a transmis că intruziunea nu a fost un act intenţionat şi că regretă incidentul. Potrivit unui oficial rus, citat de presa sud-coreeană, aeronava militară a intrat într-o zonă neplanificată, din cauza unei defecţiuni tehnice. 

Opinia ta contează. Comentează!