Sandu și Greceanâi, la Bruxelles
Politic 24 iulie 2019, 21:38 | 1332

Premierul Maia Sandu și președinta legislativului de la Chișinău, Zinaida Greceanâi, au fost astăzi într-o vizită oficială la Bruxelles. S-au întâlnit cu noul președinte al Parlamentului European, David-Maria Sassoli. Ei au discutat despre agenda internă și externă asumată de guvernarea de la Chișinău.

În timpul discuțiilor, accentul a fost pus pe prioritățile actualei guvernări, printre acestea: promovarea oamenilor onești în funcțiile-cheie din sistemul executiv, lupta împotriva corupției, reformarea sistemului de drept, investigarea fraudei bancare, dar și asigurarea independenței justiției și mass-media.

La rândul său, șeful Parlamentului European a confirmat sprijinul UE pentru implementarea agendei asumate de guvernarea de la Chișinău.

Într-o vizită oficială s-a aflat marți, la București, și un grup de miniștri moldoveni, în frunte cu viceprim-ministrul Andrei Năstase. Discuțiile în cadrul întâlnirii Grupului interministerial Republica Moldova - România s-au axat pe consolidarea Parteneriatului Strategic. Autoritățile române și-au arătat disponibilitatea de a contribui financiar la realizarea mai multor proiecte sociale. Programul de asistență se ridică la 100 de milioane de euro. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie