Cât costă armele aduse din stânga Nistrului și vândute la Chișinău

O armă adusă din stânga Nistrului și vândută la Chișinău costă aproximativ 800 de euro. Poliția a reținut un tânăr de 24 de ani care comercializa ilegal arme, dar și muniții.

La domiciliul acestuia polițiștii au depistat o armă de model „Stalker” fără careva acte, 30 de gloanțe cu calibru 5,6 mm și 21 gloanțe cu calibru 9 mm.

Astfel, oamenii legii au dat de urma suspectului ca urmare a unei informații operative, precum că, un tânăr comercializează, pe teritoriul țării arme și muniții, aduse din stînga Nistrului și că este în căutare de clienți. Suspectul avea de vînzare două arme, una din ele fiind cu încărcător cu volumul de 8 și respectiv 9 cartușe, la preț de 800 de euro.

La 21 august tânărul a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției Misiuni Speciale a INI, în timp ce îi transmitea ofițerului sub acoperire o armă de model „Karatay Magnum” și „Magnum Steel”, cât și două cartușe cu calibru de 12 mm. Pentru „marfă” suspectul a încasat 400 de euro, cu înțelegerea că în câteva zile, va mai primi încă 400 de euro.

La moment, suspectul este reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat de „Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor și sustragerea lor” acesta riscă închisoare de la 2 la 7 ani.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.