(video) Jaguar insistă că are cea mai rapidă maşină cu patru uşi pe Nurburgring printr-un nou timp record

Divizia SVO a celor de la Jaguar, care a dezvoltat modelul XE SV Project 8, i-a demonstrat încă o dată capacitatea de performanță prin stabilirea unui nou cel mai rapid timp de tur pe Nurburgring Nordschleife pentru o mașină de serie cu patru portiere – 7 minute şi 18.361 secunde.

Acest nou timp oficial verificat pe o distanţă de 20.6 km este cu 2.9 secunde mai mic decât cel înregistrat în 2017. Mai înseamnă că sedanul britanic este mai rapid cu 7 secunde pe acest circuit decât oricare alt automobil cu patru uşi.

Jaguar XE SV Project 8 este, de asemenea, primul vehicul care a stabilit un record oficial pe întregul tur al circuitului* printre maşinile de serie din clasa de mijloc, pe noua distanţă de 20,832 km, în 7 minute şi 23.164 secunde.

Şi de această dată, cel care a condus automobilul sport cu 600 de CP a fost pilotul belgian Vincent Radermecker. Maşina cu care s-a stabilit timpul mai bun este de serie şi într-o specificaţie Track Pack cu doar două locuri pentru pasageri. De aici şi o mică neînţelegere cu cei de la Mercedes-AMG, care afirmă că primul record al Jaguar nu este valabil pentru că a fost înregistrat cu un prototip, iar folosirea unei carcase de protecţie în habitaclu, în locul scaunelor, nu mai poate include această maşină în categoria Limousine.

Pentru încercarea de a stabili un nou timp de tur, suspensia Jaguar-ului, care este una de tip coil-over cu arcuri duble şi care poate fi ajustată, a fost setată în modul/garda la sol “track”, în timp ce splitter-ul frontal ajustabil, dar şi spoilerul din fibră de carbon au fost repoziţionate pentru a obţine o forţă maximă de apăsare şi stabilitate.

De asemenea, anvelopele utilizate sunt Michelin Pilot Sport Cup 2 R, unele de înaltă performanţă şi care pot fi folosite legal pe drumurile publice.

Alimentat de versiunea cea mai puternică a motorului V8 Supercharged de 5.0 litri, modelul cu tracţiune integrală este capabil să accelereze de pe loc şi până la 97 de km/h în doar 3.3 secunde, în timp ce viteza de top pe care o poate atinge este de 320 de km/h. XE SV Project 8 mai are un şasiu complet închis cu panouri plate pentru o aerodinamică îmbunătățită, care este esențială pentru performanța sa.

Producția ediţiei limitate va fi încheiată în acest an. Preţul de start îi este de 149.995 de lire sterline în Marea Britanie. În total clienţii pot alege una din trei specificaţii distincte: sedan uşor cu Track Pack şi două locuri (ca şi cel folosit pentru record), sedan cu patru locuri şi cu acelaşi pachet aerodinamic Track Pack, dar şi XE SV Project 8 Touring.

*Nordschleife: un nou tur oficial. Până în 2019, majoritatea recordurilor au fost înregistrate pe o distanţă de 20.600 km: începutul turului fiind stabilit la sfârșitul zonei T13, iar finalul pe linia de start / sosire. Din anul 2019, turul oficial pe Nürburgring este de 20,832 km: începutul și sfârșitul acestuia fiind stabilit pe linia de start / sosire (începutul lui T13).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/