/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Bruxelles: Băsescu cere o perspectivă de integrare în UE pentru R.Moldova: „Prezintă mai puțin interes pentru Putin”

24 iulie 2019, ora 21:26

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-a îndemnat pe membrii Parlamentului European „să dea perspectivă de integrare europeană R. Moldova”. Dânsul spune că acum e momentul potrivit pentru aderarea Moldovei la UE întrucât președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, nu mai are interese așa de mari în țara noastră. Declarația a fost făcută în cadrul Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European.

„Interesele lui Putin în Republica Moldova au diminuat. Până acum avea nevoie de regiunea Transnistreană ca un punct strategic în socotelile lor belicoase, legate de controlul securității la Marea Neagră și Europa. Astăzi, Vladimir Putin are nevoile strategice satisfăcute prin ocuparea Crimeei și ticsirea acesteia cu armament și militari. De aceea cred că Republica Moldova prezintă mai puțin interes pentru Vladimir Putin și ar fi un moment potrivit ca R. Moldova să i se dea perspectiva de integrare în Uniunea Europeană”, a declarat Traian Băsescu.

Anterior Trăian Băsescu a afirmat că țara noastră se află într-o zonă gri și nimeni nu se poate pronunța despre viitorul acestei țări, dacă nu se va integra în Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram