(foto) Unul din doar două existente în toată lumea! Un McLaren F1 LM-Specification se pregăteşte de vânzare

McLaren F1 este un supercar atât de rar încât la fel de rar poate cunoaşte critici. De la recursul său estetic până la meritul său tehnic și recordul competiţional, F1 nu pare nimic altceva decât perfect.

Pentru anume o astfel de maşină, o versiune specială despre care se spune că există în două exemplare, se va încerca să se găsească un nou proprietar la mijlocul lunii august curent.

Foto: rmsothebys.com

Este vorba despre o versiune derivată din modelul de curse F1 GTR – aceasta din urmă s-a decis a fi construită pentru a participa inclusiv la maratonul de 24 de ore de la Le Mans. După victoria din 1995, producătorul a lansat o ediţie foarte limitată de modele comemorative, stradale, care au fost numite F1 LM. Printre alte îmbunătățiri, aceste mașini au fost echipate fără restricţii cu aceleaşi motoare mai puternice și un High-DownForce Kit (HDK) care constă dintr-o parte frontală revizuită şi un spoiler posterior.

Fiind produse în total 106 exemplare F1, inclusiv 64 de maşini stradale, 28 de F1 GTR, cinci F1 LM și două F1 GT (precum și alte șapte prototipuri și mașini de teste), modelul se mândrește cu un grad de raritate care este proporţional cu alte calităţi. De asemenea, pretinde la distincția de a fi cel mai rapid automobil de serie din lume, cu motor natural aspirat, după ce a stabilit un record de viteză în 1998 pe poligonul de teste din Ehra-Lessien, Germania. Află mai multe detalii interesante, pe AutoBlog.MD


Pub