Ex-șeful IGP, Alexandru Pînzari, confirmă că a avut o întâlnire cu procurorul general interimar: „Am dat declarații în baza materialelor privind presupusa uzurpare a puterii de stat”

Ex-șeful IGP, Alexandru Pînzari, spune că a fost citat pentru ziua de azi în baza materialelor privind uzurparea puterii de stat. Astfel, dânsul a confirmat faptul că a mers astăzi la Procuratura Generală pentru a oferi declarații pe cazul dat.

Foto: IGP

„E o situație mai mult decât ciudată, aproape că stupidă. Am fost citat pentru ziua de azi în baza materialelor privind presupusa uzurpare a puterii de stat. Azi am mers și am dat declarații pe cazul dat, apoi am văzut în presă că...s-ar pune la cale ceva, nu știu ce.

Sunt uluit de faptul cum un ministru lansează în spațiul public speculații și minciuni doar ca să mai aibă un motiv informațional și să fie preluat de presă”, a scris Pînzari pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Pînzari / Sursa:fb

Menționăm că astăzi, 23 iulie, Andrei Năstase a declarat că procurorul general interimar, Igor Popa, pune la cale o crimă, obstrucționând începerea unei cauze penale privind uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc și alții, și că, astăzi dânsul a decis să-l cheme în biroul său pe ex-șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Procuratura Generală a venit cu o reacție la aceste acuzații, calificându-le ca fiind drept încercări de a exercita presiune ilegală asupra procurorilor.

Amintim că ieri, 22 iulie, Andrei Năstase a anunțat că MAI a intrat în posesia scrisorii autorităților elvețiene privind intenția de transmitere a informației către autoritățile RM ce țin de implicarea ex-liderului PD, Vlad Plahotniuc, în scheme de spălare de bani. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Dânsul a precizat că autoritățile Republcii Moldova urmau să confirme primirea informației până la data de 21 iunie curent, dar aceasta a fost tăinuită de ex-procurorul general Eudard Harunjen.

Totodată, Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității luiPlahotniuc și Șor și anunțarea acestora în căutare internațională.

La scurt timp, Procuratura a confirmat faptul că primit o scrisoare de la autorităţile elveţiene, prin care informau despre unele tranzacţii suspecte în care ar fi fost implicat și Plahotniuc, precizând că a expediat „neîntârziat respectiva informaţie Procuraturii Anticorupţie, fiind dispusă începerea acţiunilor pe marginea acestui demers”.


Pub