Candu, despre modificările fiscale anunțate de Ministerul Finanțelor: „Cetățenii văd tot mai bine fața adevărată a Guvernului Maiei Sandu”

Andrian Candu a criticat modificările la bugetul public, anunțate astăzi de către minsitra Natalia Gavrilița. Deputatul a menționat în special decizia de a anula tichetele de masă și „majorarea impozitelor și taxelor”.

Foto: UNIMEDIA

„După ce a pornit „vânătoarea de vrăjitoare” printr-o campanie de intimidare și eliberare din funcții a persoanelor profesioniste pentru a-și pune oameni docili în loc, ACUM și-a mutat atenția pe „agenda cetățenilor” și anunță MAJORAREA IMPOZITELOR și a TAXELOR, dar și ANULAREA TICHETELOR DE MASĂ”, scrie Candu.

Ministra Finanțelor a anunțat că va fi eliminată scutirea personală pentru veniturile anuale pentru persoanele fizice. „Deci, persoanele care au lunar 20 de mii de lei, nu vor mai beneficia de scutire personală”, a spus Natalia Gavrilița.

De asemenea, se va reveni la cota de 20% TVA pentru domeniul HoReCa.

Ministra Finanțelor a declarat că modificările sunt impuse de faptul că scutirile fiscale introduse de fosta guvernare ar facilita „contrabanda și ilegalitățile”.

Ministerul Finanțelor urmează să facă niște modificări la legea bugetului, care vor implica și anularea mai multor proiecte de lege votate de fosta guvernare.

Candu / Sursa:Facebook


Pub