Încă două posibile modele în gama Volvo, inclusiv un rival pentru BMW X7? Ce spune şeful mărcii

Gama de SUV-uri a companiei suedeze Volvo Cars ar putea fi setată să crească cu încă o mașină emblematică care să stea deasupra modelului XC90, dar şi cu un alt crossover entry-level poziţionat sub XC40. Ideea îi aparţine şefului Volvo, Hakan Samuelsson, care a declarat pentru AutoExpress că se are în vedere în mod activ extinderea liniei de maşini de teren cu una mare şi alta mică.

Brandul suedez a raportat recent despre o cifră record de vânzări, de peste 340.000 de maşini în prima jumătate a acestui an, indicatorul fiind cu 7.3% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, pentru a avea un rezultat bun şi în a a doua jumătate a lui 2019, Volvo trece printr-un exercițiu de redresare a costurilor pentru a ajuta la restabilirea creșterii profitului, iar capacitatea de producție proaspătă, inclusiv capacitatea de a produce XC40 local în China, ar trebui să ajute compania deținută de concernul Geely să-și continue progresul.

Cu toate acestea, Samuelsson a recunoscut că, în timp ce cifra puternică de vânzări a companiei a fost realizată prin umplerea unor găuri evidente în gama de produse – completarea seriei modelelor “90” și “60” și lucrul asupra succesorului lui V40 pentru a sta alături de XC40 – este de asemenea luată în calcul completarea cu autoturisme în segmente noi. Totul pentru a putea urca până la peste 800.000 de unităţi vândute.

“Dar nu excludem ideea completărilor, mai ales în segmente de bază, cum ar fi SUV-uri. Cred că suntem în căutarea unei posibilități acum, dar nu trebuie exclusă ideea că ar putea exista unul mai mare, dar poate, de asemenea, şi unul mai mic. Vă vom surprinde în viitor”, a declarat Hakan Samuelsson.

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: Noul Volvo XC90 facelift – acum şi cu sistem mild hybrid

Comentariile se extind și mai mult pe admiterea lui Samuelsson la începutul verii, conform căreia Volvo ar putea să înceapă în cele din urmă să se orienteze la modele care să stea sub gama “40”, ajutată, probabil, de tehnologiile Geely și de posibilitatea de a da în arendă maşinile compacte în loc să le vândă la prețuri mai mici.

“Am făcut un pas în jos cu XC40, care este cel mai mic SUV. Cu el avem o gamă foarte puternică de SUV-uri. Deci niciodată nu spune niciodată. Există o tendință acum că rentabilitatea este din ce în ce mai decuplată de dimensiune. Vehiculele mici pot fi, de asemenea, premium. Deci să vedem ce vom reuşi să facem”, a mai adăugat suedezul.

Potrivit datelor statistice ale Volvo, SUV-urile au reprezentat 61% din vânzările din prima jumătate a anului 2019, în creștere cu 10% față de anul trecut. Odată cu lansarea în China a vânzărilor modelului XC40 produs local cifra ar putea atinge 70%.

Vezi neapărat: (foto) Premieră mondială: Volvo XC90 a devenit o fortăreaţă blindată care nu se teme de AK-47

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/