În stare de ebrietate și privat de dreptul de a conduce: Un bărbat, oprit de INP în timp ce conducea cu viteză excesivă

Un bărbat de 36 de ani, privat de dreptul de a conduce, a fost susprins de polițiști în timp ce conducea cu viteza de 110 km/h, pe bulevardul Dacia din Chișinău. Șoferul se afla și în stare avansată de ebrietate, gradul său de alcoolemie fiind de 0,76 mg/l. Mai mult,

Foto: UNIMEDIA

În mașina șoferului se aflau și soția și copilul, în vârstă de două luni.

În ultimele trei zile au fost depistate 1639 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere (RCR). În 986 de cazuri a fost depășită limita de viteză; peste 70 de persoane au fost înlăturate de la volanul unității de transport, fiind depistate în stare de ebrietate; 73 nu aveau centura de siguranță cuplată, iar 25 conduceau mașinile fără să aibă la ei permisul de conducere, anunță INP.

Ignorarea Regulamentului și a recomandărilor poliției a dus la producerea a 23 de accidente rutiere, în care 2 persoane au decedat și 24 au fost traumatizate. 11 accidente au avut loc pe teritoriul mun.Chișinău și 12- în restul localităților țării. Majoritatea au fost provocate sau gravitatea lor a fost amplificată de viteza excesivă. În 10 din cazuri au fost tamponați pietonii, conducătorii auto nereușind să reacționeze la timp din cauza vitezei. Tot din cauza excesului de kilometri la oră, 8 accidente s-au produs cu ciocnire între vehicule. Doi șoferi au pierdut controlul volanului și, respectiv, al mașinii în timp ce conduceau cu viteză mare, iar în consecință ambele unități de transport s-au inversat.


Pub