Deputatul Radu Marian a scris un demers la Procuratură și a cerut pedepsirea lui Ghenadie Valuță, care a târât un câine legat de mașină

Deputatul Radu Marian a trimis un demers la Procuratura Generală și cere pedepsirea actului preotului Ghenadie Valuță, care a legat un câine de autotutism și l-a târât.

Foto: UNIMEDIA

Văluță a declarat că și-a prupus să scoată animalul din oraș și să-l ducă lângă un combinat de carne aflat în apropiere, afirmând că acolo e un câmp și sunt mai mulți câini, iar angajații combinatului îi hrănesc.

„Acest animal prezinta un pericol, chiar a mușcat un copil de picior. Astfel mi-am pus în gând să scot acest câine”, a spus Valuță.

A fost pornită și o petiție către Ministerul Afacerilor Interne pentru tragerea la răspundere a lui Valuță. Cei care au inițiat petiția cer 3 ani de privațiune de libertate cu executare și lipsirea pe viață de dreptul de a mai sluji în biserici.

Potrivit articolului 222 din Codul Penal al RM, Cruzimea faţă de animale se pedepsește: „(1) Tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea ori moartea acestora se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 750 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de pînă la 1 an. (2) Aceleași fapte săvîrșite: a) în public sau în prezența minorilor; b) de o persoană responsabilă de îngrijirea, protecţia şi bunăstarea animalelor, de dresarea sau de acordarea asistenței medicale veterinare; c) din motive sadice se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 1350 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani”.

Demers / Sursa:Radu Marian/ Facebook


Pub