Val de decese, în Costa Rica. Ingredientul periculos care le-a adus moartea

19 persoane au murit în Cost Rica, după ce au consumat alcool contrafăcut, care conținea un nivel mare de metanol. Potrivit autorităților, victimele, cu vârste între 32 și 72 de ani, au murit în luna iunie, în mai multe orașe din țară, scrie stirileprotv.ro.

Foto: iStock

În aceste condiții, Ministrul Sănătății din această țară a emis o alertă națională și a recomandat să nu se consume alcool de la anumite branduri, pentru că testele au arătat că există cantități de metanol, informează CNN.

Astfel, Guvernul a confiscat aproape 30.0000 de sticle de alcool despre care se presupunea că ar fi contaminate, afectând mai multe firme producătoare.

Lichiorul falsificat conține de obicei metanol, care poate duce la o stare de ebrietate. Adăugarea de metanol în băuturile spirtoase distilate permite vânzătorilor să crească cantitatea de lichid. Intoxicarea cu metanol poate cauza confuzie, amețeală, somnolență, dureri de cap și chiar incapacitatea de a coordona mișcările mușchilor. Chiar și cantitățile mici pot fi toxice, mai avertizează autoritățile.

De aceea, autoritățile sanitare din Costa Rica au solicitat publicului să acționeze cu precauție atunci când consumă alcool.

Un caz similar s-a înregistrat și în India. De exmplu, anul acesta, cel puțin 154 de persoane au murit și alte 200 au fost internate din cauza consumului de alcool.

Gradul de intoxicare este mai mare în cazul băuturilor spirtoase falsificate, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.


Pub