(video) Petic, despre faptul că Jizdan ar fi știut de contrabanda de la frontieră: „Mie mi-a stat scârbă de acei subalterni pe care i-am educat”

Lui Gheorghe Petic i s-a oferit o funcție înaltă în serviciul de frontieră, de unde putea să vadă cum are loc toate schemele de contrabandă. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la un post privat, de către Gheorghe Petic.

Petic spune că fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, știa de toate schemele de contrabandă, însă a preferat să tacă.

„În iunie 2018, Republica Moldova a fost cras trădată de către cei care ar fi trebuit să apere hotarele țării. De o gașcă de criminali care s-a năpustit în serviciul de frontieră, cu scopul de ași face avere. Acei grăniceri, care au făcut academii serioase și au experiență bună, au fost marginalizați. Hotarul RM a fost o felie de torturi pentru politic. Până în 2016 lucrurile au fost cum au mai fost, însă s-a primit că acele scheme au fost preluate de către PD, au fost foarte bine ambalate și mai departe repornite cu o viteză mai mare. A venit în frunte Poliției de Frontieră, un oarecare Lecari, după care Garștea. Eu eram plecat cu o lună, două înainte de a veni acești indivizi și atunci mi-a stat scârbă de acei subalteri pe care i-am educat”.

UNIMEDIA amintește că Gheorghe Petic, a fost condamnat în prima instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, într-un dosar de viol. Acesta spune că acest dosar este unul politic, asta după ce Petic a ieșit și a vorbit public despre contrabanda care se face la frontieră.


Pub