image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase solicită anunțarea în căutare internațională a lui Plahotniuc și Șor

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut repetat astăzi intentarea imediată a cauzei penale privind uzurparea puterii în stat, solicitarea Parlamentului de ridicare a imunității procesuale a lui Plahotniuc, Șor și alții și anunțarea acestora în căutare internațională.

„În calitate de Ministru al Afacerilor Interne aduc la cunoștința opiniei publice că în lipsa unor reacțiii legale și prompte din partea Procuraturii am decis, alături de toți colegii mei de bună credință din structurile pe care le coordonez, să demarăm, cu titlu imediat, respectând cu strictețe litera și spiritul legilor și ținând cont de Hotărârea Parlamentului prin care Moldova a fost declarată stat captiv, toate acțiunile necesare pentru elucidarea stufosului dosar al zecilor de miliarde furate și al laundromatului mafiei rusești prin băncile Republicii Moldova cu sprijinul Justitiei captive din acea perioadă, dar si pentru sancționarea tuturor celor vinovați de încălcarea drepturilor și libertăților oamenilor, inclusiv prin interceptarea convorbirilor telefonice, urmărirea și persecutarea persoanelor”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui briefing.

„Cazurile de mare corupție vor fi prioritatea zero pentru grupele de lucru care vor fi coordonate de colegii mei și vor lucra sub atenta mea coordonare. Toți, absolut toți cei implicați în acest dosar vor răspunde pentru faptele lor. Nimeni nu este mai presus de lege, indiferent care este numele acestuia sau poziția pe care acesta o ocupă în stat. Celor care știu că au fost beneficiari direcți sau executanți ai acestei operațiuni ilegale de proporții istorice le spun că cel mai bun lucru pe care îl pot face este să colaboreze cu structurile care vor ancheta acest dosar”, a adăugat ministrul de Interne.

Potrivit lui Andrei Năstase, „Plahotniuc este cel care întreține încă, prin mijloace banditești, prin amenințări telefonice și șantaj, rezistența sistemului criminal creat și coordonat chiar de el, în ultimii zece ani, în Republica Moldova”.

„Plahotniuc nu mai are putere, epoca lui s-a încheiat. Nu vă lăsați amăgiți, nu are nici un sens să faceți închisoare pentru un individ care a fugit sperând că așa nu va răspunde în fața legii. Și el se amăgește. Îl vom aduce acasă! Nici el nu bănuiește cât de curând se va întâmpla acest lucru! Spun acest lucru deoarece structurile de securitate din Republica Moldova și-au recalibrat deja prioritățile și sunt foarte aproape de a-și finaliza noul sistem de proceduri prin care își definesc ireversibil un nou beneficiar, acesta fiind cetățeanul Republicii Moldova, nimeni altcineva”, a spus Năstase.

„După ce procurorii independenți ai Republicii Moldova vor face ceea ce trebuie făcut, după ce toate procedurile legale vor fi respectate, după ce va fi dat în urmărire internațională, colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne vor duce la îndeplinire mandatul de aducere al lui Plahotniuc Vladimir în fața Justitiei, mandat care va fi foarte curând emis pe numele ultimului dictator al Europei secolului XXI”, a încheiat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: