image
Sursa foto: newsmaker.md

Mister dezlegat: Cine este Gicu, prietenul menționat de Iurie Leancă la Jurnal TV

După ce fostul premier Iurie Leancă a povestit, la emisiunea „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV, cum un prieten numit Gicu s-a ocupat de plata pentru studiile fiului său care învăța la Londra, Mold-Street a aflat cine este acesta.

Astfel, potrivit Mold-Street, Gicu este Gheorghe Ciobanu, care lucrează pentru milionarul Anatol Stati şi care a fost şi director financiar la grupul Ascom, unde, în perioada 2001-2009 (cu o întreupere de doi ani - 2005-2007), Iurie Leancă a fost vicepreședinte.

Ciobanu lucrează și în prezent în grupul Ascom, fiind preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei de asigurări Garanţie (controlată de familia Stati), administrator la firma Balkan Ascom-Grup SRL, deţinută de Larisa Stati etc.

Mai mult, numele lui Ciobanu apare şi în scandalul Panama Papers figurând în cel puţin două companii offshore afiliate familiei Stati: Tristan Real Estate Ltd şi Casco Petroleum Overseas Ltd (British Virgin Islands). La un moment dat, sunat de reporterii RISE Moldova, acesta a răspuns chiar la numele Gicu, iar adresa de mail este [email protected].

Contactat de Mold-street, Gheorghe Ciobanu nu a revenit cu un apel pentru a comenta informațiile.

Amintim că, săptămâna trecută, fostul premier Iurie Leancă a declarat, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, că n-a aflat decât peste câțiva ani că studiile făcute de fiul său în Marea Britanie au fost plătite de o firmă a lui Ilan Șor. Explicația lui Leancă a fost că „un prieten”, pe nume Gicu, s-a ocupat de această problemă și că el n-a știut nimic decât după ce a fost chemat la audieri la procuratură în legătură cu acest caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: