Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.07.2019

Uniunea Europeană va continua să acorde asistență tehnică și financiară Republicii Moldova

Uniunea Europeană va continua să acorde asistență tehnică și financiară Republicii Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Subiectul discuției a vizat cooperarea economică dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, prioritate a fost acordată implementării Acordului de Asociere şi Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Vadim Brînzan și-a exprimat recunoștința față de Uniunea Europeană pentru suportul oferit țării noastre, menționând că, Acordul de Asociere și stabilirea DCFTA cu UE creează oportunități multiple pentru dezvoltarea economică și durabilă a Republicii Moldova. „Pentru a putea valorifica pe deplin oportunitățile oferite de UE, ne-am angajat să realizăm o serie acțiuni concrete, printre care eliminarea barierelor tehnice din calea comerțului, zero toleranță față de corupție, îmbunătățirea statului de drept și a mediului de afaceri, precum și depolitizarea instituțiilor de stat”, a menționat ministrul.

La rândul său, Peter Michalko mizează pe profesionalismul și corectitudinea noii Guvernări și a reiterat susținerea UE în realizarea tuturor reformelor. Mai mult, șeful Delegației UE a apreciat progresele înregistrate în implementarea DCFTA, menționând că acesta a contribuit la schimbarea configurației comerțului extern al Republicii Moldova, UE devenind principalul partener comercial al țării noastre, cu o pondere de 70% în cazul exporturilor și 50% în cazul importurilor, pe parcursul anului 2018, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus