Actualitate

Cum deschizi fotografii în format RAW pe Windows 10, fără Photoshop

Spre surprinderea tuturor, Microsoft a decis să faciliteze interacțiunea cu fișiere RAW pe Windows 10. Procesul prin care obții acel nivel sporit de compatibilitate nu este cel mai facil din lume, dar asta nu înseamn că durează mult. Trebuie doar să te asiguri că ai ultima versiune a sistemului de operare ieșit din Redmond și să instalezi o extensie din Windows Store.

Din acel moment, vei putea deschide imagini RAW în orice aplicație din Windows și, mai mult decât atât, vei putea previzualiza conținutul fotografiilor în icoanele pe care le vezi în File Explorer.

Înainte să te apuci de treabă însă, este important să ai instalată versiunea de Windows 10 din mai 2019. Aceasta are numărul 1903. Altfel, nu vei putea instala extensia din captura de ecran de mai jos. Pentru a instala manual acea variantă de Windows, intră în Settings la secțiunea Update și apasă pe Check for Updates. Opțional, îi poți facilita instalarea cu asistentul de pe site-ul Microsoft.

După aceea, ai nevoie de o extensie gratuită realizată de Microsoft în colabroare cu libraw.org. Instalarea nu este deloc complicată, ci este suficient să accesezi această adresă de internet sau să deschizi Windows Store și să cauți Raw Image Extension. Apasă pe Get în colțul din dreapta sus.

Este important de reținut că această extensie nu facilitează deschiderea tuturor tipurilor de imagini RAW existente, dar te ajută în cazul celor mai multe. În plus, este actualizată constant pentru a-ți face viața mai ușoară. Dacă vrei să verifici compatibilitatea cu camera ta personală, poți accesa această adresă web pentru a vedea lista completă cu modelele de aparate foto suportate în prezent.

https://playtech.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *