Preotul Ghenadie Văluță a legat un câine de mașină  și l-a târât pe carosabil. Ce riscă acesta// FOTO

PE SCURT

Preotul din orașul Anenii Noi. Ghenadie Văluță, a agățat un câine cu un lanț metalic de mașină și l-a târât pe carosabil. Cazul, care a avut loc duminică, în jurul orei 19:00, a fost surprins de trei bărbați, care se aflau într-un alt automobil, și care au stopat mașina preotului și au salvat animalulul.

Ofițerul de presă al IP Anenii Noi, Corina Repesciuc, a declarat pentru Moldova.org că preotul și-a a argumentat gestul prin faptul că animalul a mușcat un copil și așa a vrut să-l pedepsească. Acum, potrivit Codului contravențional, părintele riscă a amendă de 1200 de lei.

PE LUNG

Corina Repesciuc a precizat că incidentul a avut loc în localitatea Bulboaca, Anenii Noi. Imediat ce au stopat automobilul preotului, cei trei bărbați au reclamat cazul la Poliție.

„Ajunși la fața locului, preotul nu mai era. Câinele se afla la cei trei bărbați în siguranță. Ulterior, oamenii legii au constatat că este vorba despre preotul Ghenadie Văluță. În explicațiile sale, el și-a argumentat acțiunea prin faptul că acest câine a mușcat un copil, și el a vrut să-l pedepsească”, a mai spus Corina Repesciuc.

Potrivit ei, preotul a mai spus că „nu a târât câinele în mod violent”. Moldova.org a încercat să discute cu preotul, însă, acesta nu a răspuns la telefon.

În acest moment, toate circumstanțele se stabilesc. Conform Codului contravențional, el riscă o amendă de până la 1200 lei și 3600 lei în cazul decesului animalului.

Cazul a fost reclamat și la veteranii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.