Cum îți păstrezi unghiile mâinilor și picioarelor într-o formă de invidiat?

Beautiful hands on the white towel

Unghiile murdare, rupte sau cu aspect inestetic, îți pot afecta atât starea generală de sănătate cât și imaginea. Același lucru este valabil și pentru cuticule.

Așadar, cum îți păstrezi unghiile mâinilor și picioarele într-o formă de invidiat? E simplu!

Ai nevoie de instrumentele cele mai potrivite pentru a demara acest proces de îngrijire, însă trebuie să te asiguri că acestea sunt de cea mai bună calitate, construite obligatoriu din oțel inoxidabil. Acest material este foarte rezistent și nu ruginește. Cele mai bune instrumente de îngrijire a unghiilor, realizate din oțel inoxidabil și produse în Japonia sunt disponibile pe site-ul Seki Edge https://seki.ro/magazin-online.html

Așadar, pașii pe care trebuie să îi urmați sunt:

Pasul 1. Spală mâinile și picioarele cu apă și săpun.

Pasul 2. Curăță  cu atenție suprafața de sub fiecare unghie. Se poate folosi un băț subțire de bambus.

Pasul 3. Șterge cu grijă mâinile și picioarele.

Pasul 4. Începe procedura de tăiere a unghiilor din partea sus a unghiei! Unghiile nu trebuie niciodată tăiate din lateral și trebuie întotdeauna să fie tăiate drept. Acest lucru va împiedica încarnarea unghiilor.

Pasul 5. După tăiere, unghiile trebuie să aibă o formă ovală sau rotunjită.

Pasul 6. Folosind pila de unghii începe finisarea prin mișcări scurte, într-o singură direcție începând cu partea de sus și continuând cu părțile laterale ale fiecărui unghii, netezind colțurile aspre sau ascuțite.

Pasul 7. Aplică ulei de hidratare peste cuticule, pentru a le înmuia. Lasă uleiul să acționeze câteva minute.

Pasul 8. Tăierea cuticulelor trebuie sa fie realizată cu atenție, deoarece acestea au rol foarte important, acționând ca o barieră împotriva bacteriilor. Folosiți doar instrumente din oțel inoxidabil, sterilizate.

Pasul 9. Finisează toată suprafața unghiei cu un burete special.

Pasul 10. Aplică zilnic cremă hidratantă nu doar pe mâini ci și pe suprafața unghiilor.

Unghiere și clești de unghii potrivite oricărei situații

Așa cum spuneam și la începutul articolului, pentru a beneficia de manichiura perfectă trebuie să ai la dispoziție cele mai bune instrumente de îngrijire.

Îți recomandăm să încerci unghierele cu marginea de tăiere dreaptă, cum este modelul Seki Edge SS-108 sau cu marginea de tăiere în unghi, pentru unghiile încarnate (modelul SS-104), după cum puteți vedea aici https://seki.ro/magazin-online.html

Unghiile de la picioare trebuie întotdeauna scurtate cu clești sau unghiere care au marginea de tăiere dreaptă. În ceea ce privește procedeul de tăiere, nu aplica o tăietură lungă. Acest lucru poate deteriora baza unghiei. De asemenea, nu utiliza o tăietură de tip fierăstrău, înainte și înapoi. Acest lucru poate slăbi unghia, determinând așchierea sau ruperea acesteia.

În concluzie, nu uita că aspectul mâinilor este unul foarte important în arta îngrijirii personale. Mâinile spun mai multe despre tine decât orice altă parte a corpului, dezvăluindu-ți de cele mai multe ori și vârsta (cu aproximație, desigur).  Rolul acestora este vital în comunicarea non-verbală, de aceea este indicat ca acestea să fie tot timpul foarte bine îngrijite.

P. 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.