Un nou partid pe scena politică a R. Moldova. Grupul de inițiativă și-a anunțat programul și prioritățile

Anticoruptie.md
22/07/2019
Foto: ipn.md

Un grup de iniţiativă condus de Ghenadie Buzilă, fost consilier raional liberat-democrat în Drochia, și-a declarat intenţia să înregistreze o formaţiune politică cu denumirea APEL. Congresul de constituire a partidului este programat pentru 11 august curent.

 „Astăzi, lansăm un partid nou, nu cu doctrină ideologică clasică, teorii politice idealiste sau materialiste. Astăzi, lansăm un partid al oamenilor și pentru oameni, partid fără ideologii și teorii politice învechite, care se va ocupa de problemele și viața oamenilor. Denumirea partidului ne vorbește despre orientarea socială și direcțiile partinice de bază, activitatea pentru om și pentru rezolvarea problemelor lui: apărarea persoanei este lege”, a spus Ghenadie Buzilă în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a prezentat programul politic al formațiunii, precizând că, în acest moment, a fost înregistrată denumirea și simbolica formațiunii politice, iar la 11 august curent va avea loc congresul de constituire. Buzilă a menționat că Partidul APEL își propune drept scop să plăsmuiască o societate nouă, în care „omul să aibă prioritate în raport cu statul”, având o orientare geopolitică proeuropeană.

„Trezire, societate! Partidul nostru vine ca un apel pentru clădirea unei societăți noi, fără corupție. Azi, declarăm război corupției, spunem nu furturilor bancare. Spunem nu fărădelegii și punem omul pe partea prioritară a societății”, a declarat liderul grupului de inițiativă.

Liderului grupului de inițiativă, din care fac parte 12 persoane, susține că Partidului APEL va căuta susținere financiară la businessul local și la societatea civilă. Formațiunea a anunțat editarea unui ziar și lansarea unui cabinet de avocați care ar oferi consultanță juridică cetățenilor. Pentru a înregistra partidul, grupul de inițiativă trebuie să colecteze 4.000 de semnături. În prezent, formațiunea numără are câteva sute de simpatizanți.

Anticoruptie.md
22/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii