Maia Sandu spune care sunt acele 3 principii-cheie care stau la baza acținilor miniștrilor din actualul Guvern

„Împreună cu miniștrii am stabilit că toate acțiunile planificate trebuie să pornească de la 3 principii-cheie: eliminarea schemelor de corupție, redarea independenței instituțiilor statului, așa încât acestea să protejeze oamenii și interesul național, și aducerea Moldovei în familia țărilor civilizate”. Declarația a fost făcută de prim-ministra Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Noi toți înțelegem că cetățenii vor să trăiască mai bine acum. Și acesta este obiectivul nostru principal. Toate acțiunile noastre sunt ghidate anume de acest deziderat. Totodată, pentru construirea unor instituții independente și în interesul cetățeanului este nevoie de eforturi din partea tuturor și de multă muncă. Vom prezenta săptămâna viitoare pentru dezbateri planul de acțiuni al Guvernului și ne dorim ca întreaga societate să se implice în discutarea acestuia”, a scris Sandu.

Maia Sandu / Sursa:fb

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.


Pub