Deputații ACUM, Radu Marian și Dan Perciun, invită la discuție utilizatorii IQOS/Glo, după ce Parlamentul a aprobat în prima lectură modificări la Legea privind controlul tutunului

După ce, la data de 19 iulie, Parlamentul a aprobat în prima lectură modificări la Legea privind controlul tutunului, care reflectă faptul că produsele din tutun care nu ard să fie supuse acelorași reglementări ca și țigările, deputații ACUM, Radu Marian și Dan Perciun, au ținut să invite la discuție informală utilizatorii IQOS/Glo.

Foto: Heat-not-burn.ro

Evenimentul va avea loc la data de 24 iulie, în incinta Parlamentului.

„Alături de noi îl vom avea ca invitat și pe specialistul în sănătate, Ghenadie Țurcanu, și conferentiarul universitar, doamna Galina Obreja.

ATENȚIE! Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să completați acest formular: https://forms.gle/Rvy7ZhNk87erU1TD7.”

Radu Marian / Sursa:fb

Menționăm că deputații au mai aprobat modificări la Codul fiscal, prin care se aplică același mod de calculare a accizelor și cotă a accizelor pentru țigaretele pentru dispozitive de încălzire a tutunului ca și la țigaretele cu filtru.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020, oferind timp industriei de produse de tutun care nu arde să se conformeze reglementărilor. Produsele din tutun care nu arde plasate pe piață până la intrarea în vigoare a legii vor fi comercializate până la epuizarea stocului.

Rezoluția Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din 6 octombrie 2018 recunoaște că produsele de tutun de tip „heat-not-burn” sunt produse din tutun care cad sub incidența Convenției Cadru a OMS privind Controlul Tutunului, ratificată de Parlamentul Republicii Moldova.


Pub