/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Președintele interimar al CSM: „Nu sunt legat de mâini”. De ce l-a votat pe Mihai Poalelungi la CCM

21 iulie 2019, ora 22:18

„Nu sunt legat de mâini și nici nu am fost niciodată. Întotdeauna am votat așa cum am considerat că este legal și corect”. Declarația îi aparține actualului președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață  și a fost făcută ca răspuns la întrebarea dacă în CSM se fac influențe.

Magistratul susține că a votat de multe ori împotriva promovării unor judecători în funcții, chiar dacă nu a scris opinii separate în acele cazuri.  „Acum este indicat numărul de voturi, dar până acum nu era indicat. În privința la unii președinți și în privința la unii judecători care au fost promovați au fost cazuri când am fost împotrivă. Chiar au fost cazuri când a fost unicul meu vot împotrivă. Chiar s-a mizat ca să fie al șaptelea vot al meu, însă nu l-am dat. De restul colegilor eu nu răspund, dacă au fost cu mâinile legate sau nu”, a spus Musteață în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Acesta a recunoscut că și-a dat votul pentru Mihai Poalelungi atunci când a fost desemnat judecător la Curtea Constituțională și și-a motivat decizia: „L-am votat că era președinte și ce a făcut pentru sistem, pentru faptul că au fost niște modificări legislative efectuate care au adus plus valoare pentru sistem”. Musteață dă asigurări că nu cunoștea despre faptul că Mihai Poalelungi ar fi fost influențat politic.

De asemenea, magistratul a dezvăluit că știa despre un alt candidat care avea șanse mari să ocupe locul lui Poalelungi la CSJ, dar funcția i-a revenit lui Ion Druță.

„Eu cunoșteam altă informație, de altă persoană, până la ultima sută de metri”, a precizat Musteață, negând că la CSM concursurile pentru funcții importante din sistemul judecătoresc ar fi aranjate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram