Premieră mondială de la Hyundai Motor Group. Tehnologia ASC debutează pe noul Sonata Hybrid

Hyundai Motor Group a dezvoltat pentru prima dată în lume tehnologia Active Shift Control (ASC). Dezvoltată in-house, în premieră mondială, tehnologia perfecționează eficiența schimbării treptelor de viteză pentru automobilele hibride și este gata pentru a fi introdusă în producția în serie.

Foto: autoblog.md

Inovația optimizează eficiența transmisiei automate prin monitorizarea schimbării treptelor de viteză de 500 de ori pe secundă și ajustarea cu precizie a vitezei de rotație a transmisiei pentru schimbarea mai rapidă a treptelor de viteză. Noua tehnologie va fi disponibilă în curând pe modele hibride KIA și Hyundai.

Tehnologia ASC folosește un nou software pentru Unitatea de Control Hybrid (Hybrid Control Unit – HCU), care controlează motorul electric pentru a alinia vitezele de rotație ale motorului și transmisiei, pentru a reduce timpul de schimbare a treptelor de viteză cu 30%. Tehnologia oferă de asemenea, schimbarea mai lină a treptelor de viteză, în ciuda timpului mai rapid de schimbare. Află mai multe pe AutoBlog.MD


Pub