Stop Fals: O fotografie trucată cu Maia Sandu a devenit virală, fiind preluată de unele surse media, dar și de politicieni

Pe rețelele de socializare a apărut, astăzi, o poză trucată de la învestirea bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah. Este vorba de o imagine cu Maia Sandu, care ar fi rostit discursul pe fundalul drapelul Federației Ruse, fapt ce reprezintă un fake.

Foto: UNIMEDIA

Imaginea a fost preluată de mai multe portaluri de știri cum ar fi telegraph.md, timpul.md, dar și de pagina de Facebook al curaj.tv. De asemenea, fostul lider al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a postat această poză pe pagina sa Facebook, unde i-a dedicat o postare în acest sens Maiei Sandu, pe care o acuză de trădare de patrie.

fake news / Sursa:captură
fake news / Sursa:captură
fake news / Sursa:captură

În realitate, Maia Sandu nu a rostit discursul pe fundalul Federației Ruse, iar aceste știri reprezintă un fake.

Consiliera Maiei Sandu, Anastasia Condruc, a cerut portalurilor de știri să șteargă articolele și să vină cu scuze. În caz contrar vor fi acționați în judecată.

Vedeți mai jos întregul discurs original al Maiei Sandu.

UNIMEDIA amintește că, ieri, 19 iulie, Irina Vlah a depus jurământul pentru funcția de başcan al Găgăuziei. La eveniment a participat președintele Igor Dodon, prim-ministrul Maia Sandu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.


Pub