(video) Și totuși există un dosar penal pe numele lui Plahotniuc în Elveția? Ce spune Andrei Năstase

Vlad Plahotniuc, se pare, că este cercetat penal în Elveția, cel puțin reiese din declarațiile făcute de ministrul de Interne, Andrei Năstase, în cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook.

„Vreau să vă spun cu toată tăria că în Elveția există suficiente informații cu privire la implicarea lui Plahotniuc în ilegalități”, a declarat acesta.

Năstase a mai spus că Vlad Plahotniuc, dacă se va întoarece în Moldova, va veni în cătușe. „Mai există și șansa să fie arestat undeva în străinătăți”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că, anteriot, reprezentanții Procuraturii Elveției au afirmat că nu a fost deschis un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc sau numele Vlad Ulinici.

Solicitată de UNIMEDIA, Procuratura elvețiană a răspuns: „Oficiul procurorului general al Elveției nu desfășoară nicio procedură penală împotriva persoanei pe care o menționați”.

În 2011, presa din România scris că Vlad Ulinici este al doilea nume al politicianului Vlad Plahotniuc. Potrivit Monitorului Oficial, la 7 august 2009, Plahotniuc ar fi solicitat autorităților românești să-i schimbe numele în Vladimir Ulinici, Ulinici fiind numele de fată al mamei sale.


Pub