03:37:17 20.04.2024
Stiri

R. Moldova, câmp EXPERIMENTAL? Karasin: „Precedentul moldovenesc” poate fi exemplu de colaborare SUA, UE, Rusia și în alte situații

Politică 20.07.2019 09:00 Vizualizări2973 Autor: Ziarul National
R. Moldova, câmp EXPERIMENTAL? Karasin: „Precedentul moldovenesc” poate fi exemplu de colaborare SUA, UE, Rusia și în alte situații


Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, a declarat că există un precedent de interacțiune dintre cele trei mari puteri - SUA, UE și Rusia - în vederea depășirii crizei politice în Republica Moldova și că acest exemplu poate fi implementat și în alte cazuri, când viziunile celor trei vor coincide.

Grigori Karasin a fost întrebat dacă această conlucrare pe Republica Moldova a Occidentului și a Rusiei poate servi drept model interacțiune în statele CSI și de renunțare la revoluțiile colorate.

„Adevărat, poziția consolidată a Rusiei, Uniunii Europene și SUA a jucat un rol important în soluționarea rapidă și, cel mai important, pașnică a crizei din R. Moldova. Suntem de acord că această experiență unică ar putea servi drept exemplu de colaborare constructivă și în alte situații, unde interesele acestor trei jucători mari coincid cu adevărat. „Cazul moldovenesc” demonstrează, apropo, lipsa de temei a unor declarații din Occident că în relațiile cu Rusia există o criză sistemică ce nu poate fi surmontată. După cum se vede, pragmatismul rămâne mereu nucleul oricărei politici. Viața adevărată nu suportă gândirea clișeu și dogmatismul”, a declarat Grigori Karasin.

Sursa: Deschide.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md