Actualitate

Cea mai periculoasă modă a verii: arsuri solare pe piele sub formă de desene artistice

Conceptul constă în utilizarea cremei de protecție pentru a realiza diverse contururi direct pe piele, urmând expunerea în mod voit la soare astfel încât bronzarea intensă să scoată în evidență desenul. Fotografii ale acestor tatuaje temporare apar tot mai des pe rețelele sociale. Cei care au riscat au postat pe rețelele de socializare fotografii cu tatuajele lor – simbolul Batman, steluțe, soare, flori, liniuțe.

Dr. Whitney Bowe, un dermatolog din New York, crede că trendul produce „daune permanente” pielii. Radiațiile solare care dăunează pielea vin sunt de două forme: ultraviolete A și ultraviolete B. Radiațiile UVB pătrund în stratul superior al pielii, epidermă, și provoacă arsurile solare. Radiațiile UVA pătrund în straturile profunde ale pielii și cu timpul conduce la riduri și la pierderea elasticității pielii.

A risca dezvoltarea unui cancer pentru un tatuaj temporar este pentru experți o practică foarte disproporționată. „Arsurile solare nu sunt doar dureroase, ci și periculoase”, amintește Skin Cancer Foundation. A suferi cinci sau mai multe arsuri în timpul tinereții crește cu 80% riscul de a dezvolta un melanom’, avertizează aceasta. Melanomul este cea mai gravă formă de cancer de piele și se caracterizează prin apariția unei tumori care se dezvoltă începând de la celulele pielii.

https://www.tabu.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *