O nouă ședință de judecată în cazul lui Petic: Partea vătămată urmează să se prezinte la proces

Astăzi este programată o nouă ședință de judecată în cazul fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Partea vătămată urmează să fie audiată de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

Menționăm că ieri, 18 iulie, magistrații au respins cererea avocaților privind revocarea judecătorilor și eliberarea lui Gheorghe Petic sub garanția deputaților, Dinu Plîngău și Inga Grigoriu.

Precizăm că la data de 17 iulie, a mai avut loc o ședință de judecată în cazul lui Petic. Cerera depusă de avocați privind revocarea măsurii preventive a fost respinsă de magistrați ca fiind inadmisibilă. Înconjurat de zeci de susținători, Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată și a protestat în fața Curții de Apel.

Ulterior, Curtea de Apel a venit cu o reacție, menționând că Inspectoratul General al Poliției intenționat sau neintenționat nu a asigurat măsura cuvenită după evadarea lui Petic. Instanța a trimis o scrisoare Guvernului, Preșidenției, președintelui Parlamentului, dar și misiunilor diplomatice, în care califică acțiunile de ieri drept „imixtiune și presiune directă asupra completuluide judecat”.

Amintim că, la 20 martie curent, liderul OT Ungheni ai Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

La scurt timp, un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.


Pub