(video/update) Ședința în dosarul Petic. Avocații lui Petic, despre declarațiile victimei: Sunt multe divergențe

(update 15:08) Potrivit avocatului lui Gheorghe Petic, „cererea de tragere la răspundere penală a fost scrisă de ofițerul de urmărire penală și nu de partea vătămată. Ea a confirmat chestia asta”.

Foto: UNIMEDIA

„A doua cererea a fost dactilografiată la calculator. Ea a cofirmat că într-adevăr ofițerul și procurorul i-a scos-o la calculator, ea doar a semnat-o.

Mai este diferența de oră. Într-o cerere de tragere la răspundereea scrie că la ora 14:05 s-a întâmplat, în alta scrie că 14:25. Mai scrie că Gheorghe s-a aflat la ea în domiciliu doar 25 de minute, dar când calculezi după procesele verbale, iese că s-a aflat 45 de minute. Sunt multe divergențe”.

Declarațiile avocaților lui Petic:

(update 14:55) Magistrații au luat o pauză pentru a analiza probele apărării.

(update 12:23) Victima, care, conform materialelor pe caz, ar fi fost violată de către Gheorghe Petic, s-a prezentat la Curtea de Apel.

(update 12:03) Susținătorii lui Gheorghe Petic scandează „Libertate lui Petic”, în fața Curții de Apel.

Partea vătămată nu s-a prezentant la ședința de judecată de astăzi în dosarul Petic. Aceasta a fost citată și urmează să fie „adusă silit” pentru a fi audiată.

Ședința se desfășoară cu ușile închise.

Ieri, 18 iulie, magistrații au respins cererea avocaților privind revocarea măsurii de arest a lui Gheorghe Petic și eliberarea sa sub garanția deputaților Dinu Plîngău și Inga Grigoriu. Cerera avocatei Angela Istrate privind recuzarea completului de judecători, respinsă.

Gheorghe Petic, a fost condamnat în prima instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, într-un dosar de viol.


Pub