Deputații au aprobat modificări legislative pentru crearea condițiilor de concurență egală între participanții profesioniști la piața asigurărilor

Parlamentul a aprobat modificări legislative menite să creeze condiții de concurență egală între participanții profesioniști la piața asigurărilor. Proiectul a fost votat, în ședința plenară de astăzi, în ambele lecturi.

Foto: UNIMEDIA

Modificările legislative urmează să contribuie la consolidarea treptată a capacităților financiare ale agenților și brokerilor de asigurare și reasigurare.

Proiectul prelungește termenul de consolidare financiară prin majorarea capitalului social al acestor entități pentru o perioadă de cel puțin 6 luni.

De asemenea, au fost abrogate normele introduse în 2018, care reglementează excluderea din circuitul vânzării produselor de răspundere civilă auto (RCA) și „Carte Verde” a intermediarilor în asigurări. Au fost excluse și prevederile care stipulau menținerea capitalului social în mijloace bănești libere de obligații pe un cont bancar de depozit.


Pub