Incendiul de la studioul de animație din Japonia a ucis 33 de persoane. Motivul suspectului care a pornit focul

Un nou bilanț al incendiului de la studioul de animație din Kyoto este de cel puțin 33 de morți și 10 oameni aflați în stare critică. Bărbatul, suspectat de cea mai gravă crimă în masă din Japonia din ultimele două decenii, a planificat atacul, fiind convins că romanul său ar fi fost plagiat de Kyoto Animation, scrie Reuters, citând presa locală.

Foto: Kyodo/Reuters

El „părea nemulțumit, părea înfuriat, strigând ceva despre plagiat”, a declarat reporterilor o femeie care a văzut suspectul în timp ce era reținut.

Potrivit poliției, bărbatul, un rezident al suburbiei Saitama din Tokyo, ar fi cumpărat două recipiente de 20 de litri cu benzină de la un magazin specializat și a pregătit combustibilul într-un parc din apropierea studioului.

Identitățile victimelor nu au fost încă dezvăluite

„Îmi imaginez că mulți dintre cei care au murit aveau doar douăzeci de ani”, a declarat printre lacrimi un locuitor din Kyoto, Kozo Tsujii, în vârstă 71 de ani, după ce a depus flori în apropierea studioului, vineri dimineață.

Amintim că un renumit studio de animație din Kyoto a fost incendiat joi, la ora locala 10:30, de un bărbat care turnat benzină la intrarea în clădire. La acel moment, potrivit noilor informații, în sediu se aflau 74 de persoane.

Flăcările au ucis cel puțin 33 de persoane, iar altele 10 sunt în stare critică, au declarat autoritățile locale în seara de joi. Tragedia marchează cea mai gravă ucidere în masă în Japonia din ultimii 20 de ani, de la un alt atac de incendiere intenționată care a avut loc în 2001, în Tokyo și care a ucis 44 de oameni.


Pub